fbpx

Bij Lovilen Outdoor Creations begrijpen we dat je wilt genieten van je tuin zonder zorgen over onderhoud. Onze exclusieve tuinconstructies zijn ontworpen met hoogwaardige, duurzame materialen die minimaal onderhoud vereisen. Dankzij de innovatieve ontwerpen en afwerkingen blijven onze tuinhuizen jarenlang in topconditie, met slechts een beetje zorg.

Kies voor onderhoudsarme oplossingen en besteed je tijd aan ontspannen en genieten van je prachtige buitenruimte.

Onze constructies zijn weerbestendig en bestand tegen de elementen van de natuur, zodat je het hele jaar door van je tuin kunt genieten zonder extra werk.

Ontdek onze onderhoudsarme tuinconstructies die perfect passen bij jouw levensstijl:

Coëxtrusie

Coëxtrusie is een onderhoudsvriendelijke beplanking, samengesteld uit hout en kunststof die de duurzaamheid van kunststof combineert met het natuurlijke uiterlijk van hout. Deze beplanking heeft een waterdichte coating op basis van polyethyleen wat maakt dat het materiaal UVbestendig is en bijna geen onderhoud nodig heeft.  De duidelijke structuur in het oppervlak en de willekeurige kleurschakeringen zorgen voor een realistische visualisatie van natuurlijk hout.

√ Esthetische warme uitstraling van hout
√ Duurzaamheid van kunststof
√ Waterdicht
√ UV-resistent
√ Onderhoudsvriendelijk

Deze moderne constructies in coextrusie worden tot in de details afgewerkt met aluminium. Zowel coextrusie als aluminium zijn materialen die zeer weinig onderhoud vragen. Zo geniet je dagelijks van je duurzame tuinconstructie zonder veel tijd te spenderen aan onderhoud.

Een lichte schoonmaakbeurt om stof of vuil te verwijderen volstaat. Dit doe je eenvoudig met water en een neutrale zeep of een zacht ontvettend product om vuil en groene aanslag te verwijderen. Coextrusie is een UV-bestendig materiaal en ondergaat geen natuurlijk proces van vergrijzen. Beitsen of verven is hier dus niet nodig.

WPC

Ooit al gehoord van WPC, oftewel hout-kunststof-composiet? Het is een geperst materiaal bestaande uit hout en een thermoplastische kunststof (polymeer) die zeer geschikt is voor buitentoepassingen. Het werd ontwikkeld met als doel het esthetische karakter van hout te verenigen met de onderhoudsvriendelijkheid van kunststof.

WPC heeft dezelfde duurzaamheid als kunststof. Daarbovenop is het 100% waterresistent, recycleerbaar en laat het zich zeer gemakkelijk installeren. Wij vinden het vooral belangrijk dat het zeer onderhoudsvriendelijk is en jouw tuinmomenten nog aangenamer maakt!

HPL, het meest onderhoudsvriendelijke tuinhuis

Op zoek naar een strakke en moderne tuinconstructie waar je amper onderhoud aan hebt?

HPL (High Pressure Laminate) of Trespa® is een duurzaam en ecologisch onder hoge druk vervaardigde laminaatplaat. De kern van de plaat bestaat uit lagen cellulosebanen geïmpregneerd met fenolharsen. De lagen met esthetische functie aan het oppervlak bestaan uit cellulosebanen met thermohardende harsen geïmpregneerd.

100% recycleerbaar

Bij Lovilen Outdoor Creations dragen wij ecologie hoog in het vaandel. HPL staat in ons assortiment vanwege zijn milieuvriendelijke kenmerken, het gebruikte materiaal is 100% recyclebaar en bovendien enorm duurzaam. Het is opgewassen tegen licht, temperatuurswisselingen en andere weersinvloeden.

Dan is het dit exact wat je zoekt! We gebruiken voor de opbouw van deze ultra moderne tuinconstructie een uiterst milieuvriendelijk materiaal. Een prachtige design constructie uit 100% recyclebaar materiaal. Panama heeft het allemaal! 

Ontdek de vele voordelen van Trespa® als duurzaam alternatief voor hout voor jouw tuinconstructies.